A funkció használatához kérem engedélyezze a sütiket!

Rehabilitáltak

Csoportfoglalkozások

Álláskeresési tanácsadás

 

E foglalkozások feladata, hogy a benne résztvevőket megismertesse azokkal a helyzetekkel, amelyekbe munkakeresés alatt kerülhet, illetve felkészítse az adott munkahelyen, munkakörben való sikeres beváláshoz szükséges kapcsolati, társas ismeretek elsajátítására. Cél továbbá azoknak az egyéni problémáknak, akadályoknak a feltárása, és elsősorban megszüntetése, amelyek gátolják az elhelyezkedést, illetve a munkakeresés feltételeit.

A foglalkozás formája csoportos, amelyen a résztvevők megismerhetik az álláskeresés folyamatát, valamint a munkakeresésben eredményesen hasznosítható legfontosabb technikákat (állásinformációs források, munkaadóval történő kapcsolatfelvétel, önéletrajzírás, felkészülés az állásinterjúra, munkaerő-piaci információk).

A csoporttagok egyéni és csoportos, gyakorlatközpontú feladatok révén sajátíthatják el és gyakorolhatják az álláskeresés ismereteit, melyeket később önállóan alkalmazhatnak. Az álláskeresési folyamatok, az álláskeresés technikáinak megismerésével a térségben elérhető munkáltatók, képzések meghatározásával, a foglalkoztatást elősegítő támogatások megismertetésével az álláskereső számára a munka világába történő sikeres bekapcsolódást célozzuk meg.

 

A foglalkozások időpontjai a Hireink pontban kerülnek kihirdetésre.

 

Beilleszkedési foglalkozás

 

A projektelem megvalósítása során abból indulunk, hogy a látókörünkben sok olyan hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű munkanélküli van, akikben a csoportfoglalkozás révén felébreszthető, vagy belső indíttatásból adódóan már eleve meg van a megfelelő motiváció a munkába álláshoz, de alacsony végzettsége, és egyéb okok miatt mégsem talál munkát a munkaerőpiacon. Ha megfelelő segítséget, támogatás, felkészítést és munkalehetőséget kapnak, a program hozzájárulhat a munkapiacra való belépéshez.

A célcsoportot jelentő résztvevőknek sok esetben társadalmi kirekesztettséggel és a munkaerőpiaci hátrányokkal is meg kell küzdeniük. A tréning lehetőséget nyújt az oldott légkör és biztonságos közeg megteremtésével, hogy a társas helyzetekben kipróbálják magukat, fejlesszék önismeretüket és munkaerőpiaci képességeiket. A foglalkozás során az eredményes munkavégzéshez, beilleszkedéshez és a munkahely megtartásához szükséges képességeket tárjuk fel és fejlesztjük annak érdekében, hogy ezt minél hatékonyabban tudják hasznosítani. Ez elsősorban a kommunikációs, együttműködési, problémamegoldási, konfliktuskezelési és stresszkezelési képességeket jelenti.

 

A foglalkozások időpontjai a Híreink pontban kerülnek kihirdetésre.


Motivációs klub


Célja, hogy őszinte megnyilvánulások segítségével a benne résztvevő megváltozott munkaképességű álláskereső személyisége fejlődjön, munkamotivációja nőjön. Tapasztalataink szerint a célcsoporttagoknak szüksége van a "valahova tartozás" élményére is. Keresik a közösséget, ahol hasonló élethelyzetben élő társakkal dolgozhatnak fel élmányeket, oszthatnak meg tapasztalatokat.

A foglalkozás módszere elsősorban a nyílt beszélgetési technika. A résztvevők jelenlegi helyzetének feltárása, felismertetése, az energetizáltsági szint emelése kiemelten fontos feladat, ugyanis a célcsoporttagok élethelyzete fokozottan frusztráló. A motiváció felkeltésére és fenntartására szolgáló feladatok adják a szolgáltatás alapját, kiemelt feladat a munkavállalási, munkahelykeresési folyamat támogatása.

A foglalkozásokon való részvétel hatására a résztvevők motiváltsága mind munkavállalási, mind pedig saját sorsuk irányításának tekintetében növekszik. A tudatosítás technikájával elérhető a reintegrálódási folyamat elindulása. Reális célokat tűznek ki maguk elé, melynek lépésről-lépésre történő elérése sikerélményt ad, a siker pedig az egyén személyiségét fejleszti, motiváltságát fenntartja.

 

A foglalkozások időpontjai a Híreink pontban kerülnek kihirdetésre.

Hírlevél feliratkozás

A regisztrációval a MPME Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom.

Feliratkozás

Kiemelt támogatóink:

KH. jelentések >>
Új széchenyi terv Magyarország megújul Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Erőforrás Minisztérium Nemezti Család- és Szociálpolitikai Intézet
Svájci hozzájárulás
Európai Unió Európai Struktúrális és Beruházási Alapok