A funkció használatához kérem engedélyezze a sütiket!

Pályázatok

DUO DAY - Neked MUNKA, nekem ÁLOM

picture

DUO DAY – Neked MUNKA, Nekem Álom! program

 

A Neked MUNKA, Nekem Álom! programot a Salva Vita Alapítvány 2015 óta valósítja meg, idén már az ország valamennyi megyéjében és a Fővárosban is, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.


Az idei évben harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a különleges nap, ahol a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek a számukra sokszor elérhetetlennek tűnő – álom munkahelyen – követhetik végig a napi tevékenységeket egy személyre szabott program keretében.


A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület hat megyében (Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Somogy megyében) működik közre az álmok valóra váltásában.


Az országos program keretében a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek 2017. tavaszán fél napot tölthetnek el egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, úgy, hogy egy konkrét munkatárs napját követik nyomon. A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos, vagy megváltozott munkaképességű emberek igényei, ötletei alapján választjuk ki, így garantálva, hogy mindenki tényleg olyan helyen próbálhassa ki magát, ami őt érdekli. A résztvevő munkáltatóknál egy „belső mentor” lesz a házigazdája az érkező látogatónak. A találkozás során nem hagyjuk egyedül a résztvevőket, akiket felkészített kísérők kalauzolnak a munkahelyekre, és támogatják a helyszínen a folyamatot.


A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program médianyilvánosság mellett zajlik, melyben számítunk a résztvevők együttműködésére is. A kampány célja, hogy a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek társadalmi el- és befogadását elősegítsük.


A programra bármely fogyatékossággal élő, vagy megváltozott munkaképességű személy jelentkezhet a feltüntetett megyékből, függetlenül attól, hogy álláskereső, inaktív, vagy munkaviszonyban áll.


Jelentkezni elektronikus úton, levélben, vagy személyesen lehet, a letölthető Jelentkezési lap kitöltésével 2017. május 3-ig. A jelentkezők közül 11 személy kerül kiválasztásra megyénként a programban való részvételre.


Kérjük a kitöltött Jelentkezési lapot juttassa el a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület elérhetőségeinek valamelyikére, vagy hozza be személyesen helyi irodánkba.


E-mail címünk, ahová a jelentkezéseket várjuk: jelentkezes@mpme.hu


A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja. A pályázat kódszáma FOF2016/14. Szerződésszám: 1894/3/2016.

 

 

Hírlevél feliratkozás

A regisztrációval a MPME Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom.

Feliratkozás

Kiemelt támogatóink:

KH. jelentések >>
Új széchenyi terv Magyarország megújul Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Erőforrás Minisztérium Nemezti Család- és Szociálpolitikai Intézet
Svájci hozzájárulás
Európai Unió Európai Struktúrális és Beruházási Alapok