A funkció használatához kérem engedélyezze a sütiket!

Pályázatok

Gyermek - és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek támogatása

 

2014. február 21-23. között téli tábort tartottunk Felsőtoldon, a Felső Fogadóban, amelyen 12 fő fiatal, 2 fő HR tanácsadó és 2 fő önkéntes vett részt. A résztvevők a hosszúhétvégén álláskereséssel kapcsolatos ismereteket szerezhettek, önéletrajz, motivációs levél, állásinterjú témakörökben kaphattak bővebb információkat.

A tábor lehetőségét a 2013-as év Rendhagyó osztályfőnöki óra programjában részt vett fiatalok körében hirdettük meg. A jelentkezéskor előnyben részesítettük azokat a diákokat, akik valamilyen szempontból hátrányos helyzetűek. A kiválasztott 12 főből 6 fiatal rendelkezett valamilyen hátránnyal, amelyet a jelentkezési lapon volt szükséges jelölni.

Helyszínként a Hollókőtől 4 km-re fekvő Felsőtoldot választottuk. A 16 fő Felsőtoldra történő jutását egy bérelt kisbusz biztosította. A személyszállítást egy debreceni cég, a Colum-bus Bau Kft szolgáltatta rendkívül jutányos áron.

A busz 2014. február 21-én reggel vette fel a fiatalokat a Mechwart András Szakközépiskola előtti parkolóban és a délelőtt folyamán meg is érkeztek a hétvége helyszínére. A 16 fő számára a Felső Fogadó biztosította a szállást és étkezést. A szállás lefoglalásának valós szándéka egy előleg átutalása után vált teljessé, amely már néhány hónappal korábban megtörtént.

A helyszínre érkezés és a szoba elfoglalása után megkezdődött a szakmai program. Minden résztvevő kitöltött egy kérdőívet, amely az előzetes elvárásaikat mérte fel.

A három nap során a résztvevők ismerkedős játékokon vehettek részt, önéletrajzírással, motivációs levél megírásával, állásinterjúra történő felkészüléssel kapcsolatos tanácsokat sajátíthattak el. Több gyakorlati feladat kapcsán megismerhették milyen is a jó HR-es, és hogyan végzi munkáját, a toborzást, kiválasztást. Részletesebb képet kaphattak a méltán népszerű video CV-ről, sőt lehetőségük volt saját video önéletrajzuk elkészítésére is, amelyet a tábort követően mindenki pendrive formájában meg is kapott. A különböző feladatok végrehajtásához szükséges eszközök, technikai háttér, papírírószer beszerzése még a tábort megelőzően megtörtént.

Az étkezés kapcsán első nap (pénteken) ebédet és vacsorát, második nap (szombaton) reggelit, ebédet és vacsorát, harmadik nap pedig reggelit és ebédet biztosítottunk a résztvevők számára. Az étel a fiatalok elmondása alapján bőséges és finom volt. A vacsorákat követően a csapat közös beszélgetéseket folytatott, közösen töltötték el az időt esténként.

A vasárnapi ebédet követően egy rövid összefoglaló beszélgetésre került sor, majd a fiatalok elégedettségi kérdőívet töltöttek ki azzal kapcsolatosan, hogy mennyire igazolódtak be a tábor elején leírt elvárásaik, mennyire érezték hasznosnak a Felsőtoldon eltöltött hétvégét.

Hazafelé úton a busz megállt Hollókőn, így a résztvevők számára lehetőség nyílt ezen a településen is körbenézni, látványosságokat megtekinteni. A busz a délutáni, esti órákban érkezett vissza Debrecenbe.

A résztvevők a tábort követő héten átvehették az erre a célra vásárolt 12 db pendrive-ot, amely tartalmazta a hétvégén elkészített video CV grafikailag megszerkesztett anyagát, illetve az elhangzott ismeretekről egy összefoglalót.

A visszajelzésekből kiderült, hogy a fiatalok nyitottak egy ilyen ismeretátadó hétvégén való részvételre, és akár újra részt vennének egy hasonló táborban.

Hírlevél feliratkozás

A regisztrációval a MPME Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom.

Feliratkozás

Kiemelt támogatóink:

KH. jelentések >>
Új széchenyi terv Magyarország megújul Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Erőforrás Minisztérium Nemezti Család- és Szociálpolitikai Intézet
Svájci hozzájárulás
Európai Unió Európai Struktúrális és Beruházási Alapok