A funkció használatához kérem engedélyezze a sütiket!

Híreink:

Karrieresély- FOGLALKOZTATÁS2016 Módszertani ajánlás

Egyesületünk Karrieresély programja keretében módszertani ajánlás készült, érdemes elolvasni!

2017.12.31. Részletek

Karrieresély - Várjuk a Te jelentkezésed is!

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a FOGLALKOZTATÁS 2016. pályázat keretében valósítja meg a KARRIERESÉLY Programját, mely a fogyatékossággal élő, speciális igényű, illetve megváltozott munkaképességű felsőoktatási hallgatóknak, és friss diplomásoknak segít kilépni a munkaerőpiacra.

2017.06.19. Részletek

DUO DAY – Neked MUNKA, Nekem Álom!

A Neked MUNKA, Nekem Álom! programot a Salva Vita Alapítvány 2015 óta valósítja meg, idén már az ország valamennyi megyéjében és a Fővárosban is, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület hat megyében (Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Somogy megyében) működik közre az álmok valóra váltásában.

2017.04.20. Részletek

Önkénteseket keresünk!

Egyesületünk önkénteseket keres a Duo Day – Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program megvalósításához több megyében!

2017.04.20. Részletek

Megváltozott munkaképességű emberek támogatása

2016.09.22. Részletek

Egyesületünk munkatársakat keres!

2016.08.25. Részletek

Egyesületünk akkreditált szolgáltatóvá lett nyilvánítva

2016.08.01. Részletek

Megjelent az Egyesületünk nyári digitális kiadványa.

InfoMánia! Megjelent az Egyesületünk nyári digitális kiadványa, lapozz bele megéri!

2016.07.01. Részletek

Fontos jogszabályváltozás

2016.május 1-el életbe lépett az új szabályzás, mely nagymértékben befolyásolja a megváltozott munkaképességű személyek ellátását, és munkavállalását.

2016.05.02. Részletek

III. Debreceni Állásbörze

2016. április 15-én pénteken kerül megrendezésre a III. Debreceni Állásbörze.

2016.04.08. Részletek

Kossuth Rádió Napközben című műsorában adott interjút egyesületünk

Egyesületünket az a megtiszteltetés érte, hogy meghívást kapott a Kossuth Rádió Napközben című műsorába.

2016.02.19. Részletek

Megnyíltak a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület új szolgáltató pontjai

Országszerte 2015. december 15-én 9.00 órától került sor a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 28 új szolgáltató pontjának ünnepélyes megnyitójára. Ebből az alkalomból az irodáinkba betérő munkavállalóknak egy-egy csomag szaloncukrot adtunk ajándékba.

2015.12.15. Részletek

Sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű diákok karácsonyi ünnepségének megrendezését támogattuk

A DSZC Povolny Ferenc Szakképző Iskolája és Speciális Szakiskolája által 2015. december 15-én megrendezésre kerülő hagyományos, karácsonyt idéző, kreatív foglalkozásokkal egybekötött ünnepség megvalósításához egyesületünk szaloncukrot adományozott. Ezzel szerettük volna emelni a sajátos nevelési igényű, illetve más ok miatt hátrányos helyzetű diákok ünnepének fényét.

2015.12.10. Részletek

Új szolgáltató pontok ünnepélyes megnyitója

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület új irodáinak ünnepélyes megnyitójára 2015.december 15-én 9.00 órakor kerül sor. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

2015.12.09. Részletek

Új szolgáltató irodák országszerte

A 2015. december 3.-ára, a fogyatékos emberek világnapjára összehívott közgyűlésen az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy meglévő Hajdú-Bihar megyei irodájuk mellett országszerte újabbakat nyitnak annak érdekében, hogy a munkaerő-piaci információ nyújtó, közvetítő, rehabilitációt elősegítő szolgáltatásaikat minél több, arra rászoruló, hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű munkavállaló számára biztosítsák.

2015.12.04. Részletek

Második ülését tartotta a Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság

A kormány támogatja a fogyatékos emberek teljes életútját végigkísérő rehabilitációt, ennek egyik eszközeként további forrást biztosít a támogató szolgálatok kapacitásának növelésére – hangzott el a Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság mai ülésén.

2015.12.02. Részletek

Megváltozott Munkaképességű Személyek Felülvizsgálata 2016

Módosultak a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos rendelkezések. A változtatások pontosítják, sok esetben egyszerűsítik a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival szoros kapcsolatban lévő felülvizsgálati eljárást.

2015.11.23. Részletek

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár idén, az előző évekhez képest, korábban nyílt meg.

A szervező BFTK arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a Téli Fesztivál mindhárom belvárosi vásárában nagy szerepet kap a segítő, jótékony tevékenység.

2015.11.17. Részletek

Egyre több a lehetőség a megváltozott munkaképességűek álláspiacán

Az elkövetkező hónapokban várhatóan nagy számban jelennek meg megváltozott munkaképességű munkavállalók a nyílt munkaerőpiacon, miközben a számukra kínált állások száma is ütemesen növekszik.

2015.10.05. Részletek

Álláskeresési technikák oktatása SNI-s diákok számára

Rendhagyó osztályfőnöki óra programunk keretében álláskeresési technikákat oktattunk a DSZC Povolny Ferenc Szakképző Iskolája és Speciális Szakiskolájában sajátos nevelési igényű tanulók számára

2015.10.02. Részletek

Autista művészek munkái alapján készült ékszerkollekció

Autista fiatalok alkotásait árverezik el immár hetedik éve a Mosoly Otthon Alapítvány Estjén, a bevételből pedig az alapítvány 11 magyarországi, az autizmussal élők igényeire specializálódott bentlakásos otthont támogat.

2015.09.25. Részletek

Kétszerannyi megváltozott munkaképességű tudott dolgozni az elmúlt öt évben

Az elmúlt évek intézkedései áttörést hoztak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában, a 2012-ben elindított reformok eredményesek voltak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai fórumon.

2015.09.21. Részletek

Az a cél, hogy elfogadják a fogyatékkal élőket

Az Újkerti Gondozó Szolgálat Ifjúság utcai intézményének fogyatékkal élő ellátottjai izgatottan várták, hogy bemutathassák a hónapok óta gyakorolt elő­adásukat a tolerancia napján, szeptember 10-én.

2015.09.14. Részletek

Sérült Gyermekek Napja 2015

Szeptember 14-én 24. alkalommal rendezik meg a mára már hagyománnyá váló Sérült Gyermekek Napját, amelyre nagy szeretettel várnak kicsiket és nagyokat, mindenkit, aki szeretne egy napra kikapcsolódni a mókuskerékből, jól érezni magát, mindezt koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal egybekötve, nem máshol, mint a Fővárosi Állatkertben!

2015.09.11. Részletek

Apja kezét fogva csinálta végig a triatlont az amputált lábú kisfiú

Ben példájából többezren merítenek erőt nap mint nap, az apa szerint fia példát mutat, hogy az amputáció nem jelenti az aktív élet végét.

2015.09.07. Részletek

“Fogadj Örökbe Egy Macit” kávéház és kulturális-művészeti központ

A FOGADJ ÖRÖKBE EGY MACIT ALAPÍTVÁNY munkahely-teremtési programja első lépéseként megnyitja az első “Fogadj Örökbe Egy Macit” kávéházat és kulturális-művészeti központot, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalók dolgoznak. A Vörösmarty 2015. december 3-án nyitja meg kapuit.

2015.09.03. Részletek

Az anya szót jelelték először a hallássérült gyerekek

Az iskola legkiválóbb tanulói közé sorolják a besenyszögi Berényi ikreket. Ami azért számít különösen nagy érdemnek, mert a gyermekek hallássérültek, anyanyelvük nem is a magyar, hanem a jelnyelv.

2015.08.25. Részletek

Magyar találmány sikere Amerikában

Kissároslaki István tervezett egy környezetbarát autót a kerekesszékeseknek, de nem tudott megjelenni a piacon. Egy amerikai ügyvéd viszont pár éve betársult, és most meghódítják az amerikai elektromosautó-piacot. Még Barack Obama is rajong a mini autóért.

2015.08.24. Részletek

Élete legnagyobb kalandjának vágott neki a látássérült túrázó

Puskás Antal május elején kért segítséget, hogy megvalósíthassa élete nagy álmát, ami nem más, mint az Országos Kéktúra teljesítése. Három hónap, több száz telefon, tucatnyi Excel-táblázat és Google Naptár kitöltése után, Tóni augusztus közepén nekivágott az 1160 kilométeres távnak.

2015.08.19. Részletek

Weisz Fanni kávéházat nyit

Felsorolni is nehéz, milyen célokat ért már el Weisz Fanni az alatt a néhány év alatt, amióta 2011-ben megismerhettünk a Miss World Hungary műsorában. Arról számol be, hogy egy kávézót fog nyitni a fővárosban, melynek az lesz a különlegessége, hogy a felszolgálók siketek lesznek. Jelnyelvvel vagy egy különleges alkalmazással lehet majd rendelni, természetesen hallók és siketek egyaránt kényelmesen élvezhetik majd.

2015.08.17. Részletek

Tudnivalók a jelnyelvi tolmácsszolgáltatásról

2015.08.11. Részletek

Csapatban és egyéniben is magyar siker született Rómában a mozgássérültek horgász-világbajnokságán

A magyarok a Magyar Olimpiai Bizottságtól és az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott anyagi támogatásnak köszönhetően első alkalommal vettek részt a vb-n.

2015.08.11. Részletek

Tíz milliárdos program indulhat a megváltozott munkaképességűeknek

A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére válaszul.

2015.08.10. Részletek

Megváltozott munkaképességű foglalkoztatása

Adókedvezményben részesülhetnek azok a munkáltatók, akik megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatnak úgy, hogy a munkahelyeket és a szervezeti kultúrát ennek megfelelően alakítják ki.

2015.08.07. Részletek

Hallássérültek Nyári Találkozója

Szeretettel meghívjuk Önöket a Hallássérültek Nyári Találkozójára, ami egy egész napos program 2015. augusztus 15-én a Nemzedékek Házában (Gárdony, Gárdonyi Géza u. 1, 2483)

2015.08.04. Részletek

Mozgássérült segítő kutyák

A mozgássérült segítő kutyák olyan fajta segítséget tudnak nyújtani fogyatékkal élő embertársainknak, amelyre mi emberek nem vagyunk képesek. Rendelkezésükre állnak a nap 24 órájában, segítőkészségük kimeríthetetlen, őszinte szeretet adnak előítélet és elvárások nélkül. Segítenek fizikailag, érzelmileg, lelkileg. Támaszként szolgálnak gazdáiknak, miközben mindent megtesznek, hogy segítsék őket.

2015.08.03. Részletek

ÖT SPORTÁGBAN 8 ARANY A SPECIÁLIS VILÁGJÁTÉKOK NEGYEDIK NAPJÁN

Öt sportágban, nyolc aranyérem született a Speciális Nyári Világjátékok negyedik versenynapján. A magyar speciális olimpikonok nevéhez szerdán a 8 arany mellett 7 ezüst- és 4 bronzérem fűződik. Négy versenynap után 13 arany-, 10 ezüst- és 6 bronzérme van delegációnknak.

2015.07.30. Részletek

Járókeretét eldobva futott a célba a mozgássérült triatlonista

Nagyon megható volt, amikor édesapja, büszkeséggel telve megölelte fiát, annyit mondott, hogy bár fiát olyan apróság is hátráltatja, mint az öltözködés, nem hagyja, hogy másként kezeljék. "Ugyanúgy akar élni, mint bárki más, ezért pedig rengeteg tesz"

2015.07.29. Részletek

RAJT A SPECIÁLIS NYÁRI VILÁGJÁTÉKOKON

Százhatvanöt ország képviseletében 6500 sportoló, közel 30 000 önkéntes és mintegy 50 000 néző előtt a 18-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps közreműködésével lobbant fel a Speciális Nyári Világjátékok hivatalos kezdetét jelző olimpiai láng. Ez az év legnagyobb sport- és egyben humanitárius eseménye a világon.

2015.07.27. Részletek

Akadálytalanul, Párkapcsolati problémák és a fogyatékossággal élők

Együttélési kísérletek realityje 25 perces, akcióban, szituációban felvett, egyedi tematikájú, eredeti helyszínen felvett esélyegyenlőségi magazinsorozat; mely minden epizódjában egy-egy fogyatékos vagy sérült szervezetet vagy közösséget, alapítványt vagy intézményt mutat be, egy – egy sztárvendég segítségével, aki elkísér bennünket a helyszínre és velünk tölt egy napot.

2015.07.20. Részletek

PARALIMPIAI SPORT LETT A KARATE

Újabb jelentős sportdiplomáciai előrelépést könyvelhet el a Karate Világszövetség, a WKF. A szervezetet ugyanis elismerte a Nemzetközi Paralimpiai Szövetség (IPC) igazgatósági testülete. A karate ezzel a paralimpiai sportágak családjának 30. tagja lett.

2015.07.13. Részletek

Kerekesszékes kisfiút emelt fel a tömeg a Wellhelón

Váratlanul egy kerekesszékben kisfiúra közelített a kamera tegnap a Wellhello koncertjén, a VOLT Fesztiválon. Levit székével együtt kapta fel a tömeg, és egészen az első sorig jutott így el, sőt, a fesztiválozók a kordonon is átemelték, hogy találkozhasson kedvenceivel.

2015.07.06. Részletek

Irány az Országos Kéktúra - látássérültként is!

2015.07.02. Részletek

Értelmi sérült fiatalok a munka világában

Hat értelmi sérült fiatal próbálhatta ki magát valós munkahelyi szituációban, Spanyolországban.Háromhetes szakmai gyakorlaton vehettek részt egy kertészeti termékeket ellátó üzemben.

2015.06.23. Részletek

BESZÁMOLÓ A HALLÁSSÉRÜLTEK XXVIII. ORSZÁGOS RAPID SAKKBAJNOKSÁGRÓL

2015. június 6-án a SINOSZ Tanácstermében az MHSSZ közreműködésével megrendezték a Hallássérültek XXVIII. Országos Rapid Sakkbajnokságot, amelyen 24 résztvevő vett részt.

2015.06.15. Részletek

PARALIMPIAI TÉMA AZ OLIMPIAI KÖR ÖSSZEJÖVETELÉN

Lehet-e valaki fogyatékosan is egészséges lelkületű, élhet-e sérülten is teljes életet, és miképpen lehet egy-egy katasztrófa után „felállni”, és előre menni? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegettek a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör legutóbbi rendezvényén, melyen a paralimpia volt a téma.

2015.06.14. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.06.12. Részletek

Fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű?

A Rehabjob Kisokos segíteni kíván, hogy a nézők-legyenek épek és fogyatékkal élők-információhoz jussanak a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásáról.

2015.06.11. Részletek

Miért éri meg a cégeknek megváltozott munkaképességű munkavállalókat alkalmazni?

2015.06.11. Részletek

Integráció vagy akkreditált foglalkoztatás

2015.06.11. Részletek

Társadalmi felelősségvállalás és HR

2015.06.11. Részletek

Ne bújj el! Szabad és kell integrálódnod!

A fiatalkori integráció hiánya miatt a fogyatékkal élők gyakran találkoznak elutasítással, kiközösítéssel.

2015.06.11. Részletek

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak keresetkorlátai

2015.06.11. Részletek

A megváltozott munkaképesség a munkaképesség ellentéte?

2015.06.11. Részletek

Milyen társadalmi hatása várható a megváltozott munkaképességűek alkalmazásának?

2015.06.11. Részletek

A rehabos nem rossz munkaerő

2015.06.11. Részletek

A gazdasági előny mellett milyen egyéb haszna van a megváltozott munkaképességűek alkalmazásának?

2015.06.11. Részletek

Egy apa, aki autista fiával épített sikeres vállalkozást

Az autisták általában nagyon tudnak összpontosítani egy dologra. Nagyon feladat orientáltak és elkötelezettek. Pontosan ilyen képességekre van szükség egy autómosóhoz.


2015.06.08. Részletek

Hallássérült gyerekek gyakorolták az elsősegélyt

Elsősegély-nyújtó versenyt és katasztrófavédelmi bemutatót tartottak a Klug Péter Iskolában.

2015.06.04. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.06.03. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.05.28. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.05.27. Részletek

Rajtad is múlik! Hogyan segíthetsz hallássérült társaidnak?

Az egészséges emberek közül sokan zavarba jönnek akkor, ha sérültekkel találkoznak. Nem tudják, hogyan viselkedjenek velük, mit tehetnek értük, hogyan segíthetnek nekik. A fiataloknak – ha a családjukban vagy ismerőseik között nincs ilyen példa – még nehezebb helyesen viselkedni, még akkor is, ha a legjobb szándék vezérli őket.

2015.05.25. Részletek

Mozgássérült-játszótér mindenkinek

Van egy zseniális ötlete, amivel súlyosan mozgássérült gyerekeken tudna segíteni, de sehonnan nem várhat segítséget? Sebaj, a civilek összedobják a szükséges pénzt, és megvalósulhat a Magikme projekt.

2015.05.21. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.05.18. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.05.13. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.05.12. Részletek

Fogyatékos játszótér

Európában egyre több játszótér akadálymentes, de ez csak azt jelenti, hogy a sérült gyerekek a kerekesszékükkel tudnak akadálytalanul közlekedni és játszani, ám nem tudnak például egy másik – egészséges – gyerekkel közösen mérleghintázni. Márpedig a valódi integráció valahol itt kezdődik.

2015.05.11. Részletek

Hallássérült gyerekeknek segítettek a polgárőrök

A siket és nagyothalló és mozgáskorlátozott fiatalok nagy örömmel fogadták a két polgárőr egyesület segítségét.A polgárőr gépjárműveket szinte teljesen birtokba vették a nebulók.

2015.05.09. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.05.06. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.04.30. Részletek

Tavaszi közös felvonulás a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javításáért

A nagy sikerrel megrendezett őszi vonuláshoz hasonlóan a különböző fogyatékossággal élő (mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, mentálisan akadályozott vagy halmozottan sérült) embereket és „ép” barátaikat várja a Rehab Critical Mass mozgalom május 17-én vasárnap kora délutántól a Clark Ádám térre.

2015.04.28. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.04.21. Részletek

Kalózhajóval a fogyatékkal élők elfogadásáért

A Kézenfogva Alapítvány kalózhajóvá alakított kamionnal és kincskereső játékkal várja az általános és középiskolás gyerekeket az ország 11 állomásán, 9 vidéki és 2 budapesti helyszínén. A kalózhajón játékos formában ismerheted meg a fogyatékos emberek mindennapi kihívásait.

2015.04.20. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.04.15. Részletek

Csodálatos meglepetés egy hallássérült fiúnak a Samsungtól

2015.04.13. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.04.08. Részletek

Gépkocsi szerzési támogatás 2015

2015.04.06. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.04.03. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.04.01. Részletek

Megváltozott munkaképességű személyek ellátása 2015

A 2012. január 1-én hatályba lépett 2011. évi CXCI. törvény értelmében tárgyaljuk most a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás témakörét.

2015.03.31. Részletek

KEZDŐDIK A TÉLI SIKETLIMPIA

A 18. TÉLI SIKETLIMPIÁT 2015. MÁRCIUS 29. ÉS ÁPRILIS 5. KÖZÖTT RENDEZIK MEG OROSZORSZÁGBAN, KHANTY-MANSIYSKBAN ÉS MAGNITOGORSKBAN. A MAGYAR HALLÁSSÉRÜLTEK SPORTSZÖVETSÉGE A SZIBÉRIAI TÉLI SIKETLIMPIÁN KÉT SPORTÁGBAN DELEGÁL SPORTOLÓKAT.

2015.03.27. Részletek

Fogyatékosság-barát munkahelyek

Megvannak 2015 fogyatékosságbarát munkahelyei!

2015.03.24. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.03.24. Részletek

Tudnivalók a komplex minősítésről

2015.03.16. Részletek

Megváltozott munkaképességű személyek ellátásai

2015.03.10. Részletek

Állásajánlat a megváltozott munkaképességűeknek!

A KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. elkötelezett a Balmazújváros kistérségben lévő, megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásában. Jelenleg részmunkaidős bútoripari betanított munkásokat keresnek.

2015.03.02. Részletek

Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány

Az Alapítvány célul tűzte ki a látási- és más fogyatékossággal élő emberek komplex rehabilitációjához szükséges vakvezető- és segítőkutyák kiképzését, ezzel segítve fogyatékkal élő embertársaink társadalmi esélyegyenlőségét.

2015.03.01. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.02.27. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.02.24. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.02.20. Részletek

Tippek megváltozott munkaképességű dolgozók sikeres alkalmazásához

A megváltozott munkaképességű munkavállalók sikeres alkalmazásához lépésenként lehet eljutni, ebben pedig a mentális akadálymentesítés sokszor fontosabb lehet, mint a fizikai körülmények megváltoztatása.

2015.02.18. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.02.18. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.02.10. Részletek

Megnyílt a Fény Felé Kincsesláda Kreatív Stúdió

A bolt azzal a céllal jött létre, hogy a Fény Felé Alapítvány szociális foglalkoztatóiban és akkreditált műhelyeiben előállított termékeket értékesítsék,elősegítve ezzel a megváltozott munkaképességű emberek társadalmi elfogadását.

2015.02.09. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2015.02.09. Részletek

Egyetemi szolgáltatások fogyatékkal élők számára

Ma már a legtöbb egyetemen fontos szempont a hallgatók esélyegyenlőségének megteremtése, fenntartása és folyamatos fejlesztése. Ennek egyik ága a fogyatékkal élők felsőfokú tanulmányainak segítése, legyen szó az épületek akadálymentesítéséről, különböző szolgáltatásokról vagy akár fogyatékosoknak kiírt ösztöndíjprogramokról.

2015.02.02. Részletek

Fogyatékossággal élők által működtetett étterem nyílt Miskolcon

Miskolc belvárosában megnyílt az északkelet-magyarországi régió első olyan étterme, ahol a személyzetet fogyatékossággal élő és megváltozott munkképességű emberek alkotják.

2015.01.27. Részletek

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

2015.01.20. Részletek

Adókedvezményt igényelhetnek vissza a fogyatékkal élők

Akár több százezer forintnyi adókedvezményt is visszaigényelhetnek a fogyatékkal élők – írja a Magyar Nemzet.

2015.01.12. Részletek

Akadálymentes

A 4-es metró akadálymentességét kerekesszékes és vak emberek tesztelték.

2015.01.07. Részletek

Adókedvezmény fogyatékkal élőknek 2015

Az adójogi jogszabályok értelmében adókedvezmény illeti meg mindazokat, akik fogyatékkal élnek.

2014.12.30. Részletek

Mitől lesz valaki megváltozott munkaképességű munkavállaló?

A munkáltatói oldalon sok a félreértés azzal kapcsolatban, hogy mikortól nevezünk valakit megváltozott munkaképességű munkavállalónak.

2014.12.29. Részletek

Segítő vásárlás

Vásároljanak karácsonyra megváltozott munkaképességű emberek által készített egyedi kézműves termékeket!

2014.12.23. Részletek

Ne hallgass az előítéletekre! Nyitottak vagyunk!

2014.12.22. Részletek

Vakon is szép az élet!

2014.12.15. Részletek

Látás- és hallássérülteknek mutatja be a Holle anyót a Békéscsabai Jókai Színház

Az előadásra a látás- és hallássérülteknek – az eszközpark korlátozott száma miatt – előzetesen regisztrálniuk kellett, a színház 8-8 fogyatékossággal élő nézőt tud fogadni.

2014.12.13. Részletek

Az érték bennünk van!

Előnyök és lehetőségek a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazásában.

2014.12.08. Részletek

Kit tekintünk megváltozott munkaképességű munkavállalónak a bértámogatások igénybevétele szempontjából?

2014.12.01. Részletek

Szoftverfejlesztési területre gyakornokot keresünk!

Partnercégünk számára 1 fő Gyakornokot keresünk szoftverfejlesztési, grafikai területre.

2014.11.28. Részletek

A csend ritmusa irányít- Interjú Varga Enikő hallássérült fodrásszal

Nagyszüleitől örökölve, születésétől kezdve súlyos hallássérüléssel él együtt a fodrászként dolgozó Varga Enikő. Mint mondja, egyáltalán nem okoz neki gondot a vendégekkel való kommunikáció, ugyanis szájról olvas.

2014.11.17. Részletek

Állásbörze megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők számára

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2014.december 3-án Állásbörzét tart a megváltozott munkaképességű álláskeresők munkaerő piaci esélyeinek növelése érdekében. Célunk a foglalkoztatás bővítése, az álláskeresők és munkáltatók kapcsolat felvételének előmozdítása. A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes!

2014.11.14. Részletek

Opera Közhasznú Kulturális Egyesület rendezvénye látássérült fiatalok számára

Az Opera Közhasznú Kulturális Egyesület önkéntesi programot szervez 14-18 év közötti látássérült fiatalok számára. A cél, hogy a vak-és gyengénlátó fiataloknak is ugyanolyan szórakozási lehetőséget kínáljanak, mint amilyenekben látó társaik is részt vesznek. Az esemény helyszíne a debreceni akadálymentesített Ifjúsági Ház.

2014.11.05. Részletek

Tájékoztató, toborzó nap megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk tájékoztató, toborzó napot tart 2014.11.05-én Hajdúnánáson. Olyan megváltozott munkaképességű személyeket várunk, akik munkát szeretnének vállalni. A rendezvényen való részvétel térítsémentes.

2014.10.28. Részletek

Meghívó munkáltatói fórumra!

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület soron következő munkáltatói fóruma 2014.10.28-án kerül megrendezésre Hajdúszoboszlón. A részvétel ingyenes. Várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.10.22. Részletek

Meghívó munkáltatói fórumra!

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2014.10.20-án tartja következő Munkáltatói fórumát Hajdúszoboszlón, melyre várunk minden érdeklődőt!

2014.10.15. Részletek

Meglepetés a megváltozott munkaképességű kollégáknak

2014.10.15. Részletek

Állásajánlataink megváltozott munkaképességűeknek

2014.10.08. Részletek

Meghívó munkáltatói fórumra!

A múlt heti sikeres Hajdúnánási Munkáltatói fórum után ,itt az újabb lehetőség, hogy részt vegyen Egyesületünk soron következő szakmai rendezvényén. Időpont: 2014. október 16. Helyszín: Derecske, Városi Művelődési Központ és Könyvtár

2014.10.07. Részletek

Meghívó munkáltatói fórumra!

Egyesületünk soron következő munkáltatói fóruma 2014. október 2-án kerül megrendezésre Hajdúnánáson. Ebből az alkalomból várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.09.29. Részletek

Megjelent az Egyesületünk őszi digitális kiadványa!

Megjelent az Egyesületünk őszi digitális kiadványa, melyben beszámolunk többek között munkáltatói fórumainkról, fogyatékkal élő fiataloknak szervezett csoportfoglalkozásainkról, álláskeresőket segítő portálhasználati oktatásunkról.

2014.09.29. Részletek

Könnyebben kinyílhat a világ a fogyatékosok számára

A hónap utolsó napjáig van lehetőségük pályázni a gépkocsivásárlási támogatásra a mozgáskorlátozottaknak, vakoknak, gyengén látóknak, hallássérülteknek, autistáknak és az értelmi fogyatékossággal élőknek, illetve családtagjaiknak.

2014.09.22. Részletek

Meghívó munkáltatói fórumra!

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2014. szeptember 25-én munkáltatói fórumot tart Nyíradonyban, melyre várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.09.19. Részletek

Meghívó munkáltatói fórumra!

2014. szeptember 19-én munkáltatói fórumot tartunk Balmazújvárosban, melyre várunk minden érdeklődőt!

2014.09.08. Részletek

Önkénteseket várunk!

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület várja olyan fiatalok (főiskolás, egyetemi hallgatók) jelentkezését, akik szívesen részt vennének az Egyesület által szervezett progamok lebonyolításában, adminisztrációs tevékenységek elvégzésében.

2014.09.05. Részletek

Karrier a megváltozott munkaképességűek számára

2014.08.25. Részletek

A megváltozott munkaképességűkek lehetőségei 2. rész

2014.08.19. Részletek

Deák Bill Gyula focista akart lenni

A zenész elmesélte, milyen baleset történt vele gyerekkorában, ami megpecsételte az életét.

2014.08.04. Részletek

A megváltozott munkaképességűkek lehetőségei 1. rész

2014.07.28. Részletek

Lovasterápia és lovas parasport

A gyógylovaglás a ló és a lovaglás hatásainak tudatos, tervszerű, kontrollált felhasználása a megelőzés, a gyógyítás, a fejlesztés és a nevelés céljából a sérültek, károsodottak, fogyatékosok, illetve egészségükben veszélyeztettek életminőségének javítására.

2014.07.21. Részletek

Meghívó munkáltatói fórumra!

2014. július 25-én munkáltatói fórumot tartunk Hajdúhadházon, melyre várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.07.14. Részletek

Meghívó munkáltatói fórumra!

2014. július 17-én munkáltatói fórumot tartunk Berettyóújfaluban, melyre várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.07.07. Részletek

Hallássérült-segítőkutya

2014.06.30. Részletek

Meghívó

2014. június 30-án munkáltatói fórumot tartunk Püspökladányban, melyre várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.06.26. Részletek

Munkára felkészítő, álláskersési technikákkal kapcsolatos foglalkozást szervezünk fogyatékkal élő fiatalok számára Hajdúhadházon!

Ha álláskereső fiatal vagy, és szeretnéd tudni, hogyan kell egy sikeres önéletrajzot, motivációs levelet megírni, ha szeretnéd tudni, hogyan lehetsz sikeres az állásinterjún, jelentkezz foglalkozásainkra! Várjuk mindazon 18-25 év közötti fogyatékkal élő fiatalok jelentkezését, akik szívesen részt vennének rendezvényeinken! Az első foglalkozás időpontja 2014. július 4. Helyszín: Hajdúhadház.

2014.06.18. Részletek

Menhelyi kutyából segítő társa lett a mozgássérült fiúnak

2014.06.02. Részletek

Egyesületünk álláskeresési technikákkal kapcsolatos foglalkozásokat tart fogyatékos fiatalok számára!

Ha álláskereső fiatal vagy, és szeretnéd tudni, hogyan kell egy sikeres önéletrajzot, motivációs levelet megírni, ha szeretnéd tudni, hogyan lehetsz sikeres az állásinterjún, jelentkezz foglalkozásainkra! Várjuk mindazon 18-25 év közötti fogyatékkal élő fiatalok jelentkezését, akik szívesen részt vennének rendezvényeinken!

2014.05.29. Részletek

Csoportfoglalkozások megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési tanácsadással, motivációs klubfoglalkozással, beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.05.10. Részletek

Az ITSH előadássorozatával folytatódott a gyakornoki program!

2014.05.06. Részletek

Újabb évadja indult a gyakornoki programnak!

A Debreceni Egyetem és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület közös gyakornoki programja immár harmadik évadba lépett. Az első előadássorozatot a HSA Kft.tartotta meg, a Debreceni Egyetem emberi erőforrás tanácsadó szakos hallgatóinak. Ezt követően 2014. április 22-én a DFT-Hungária soron következő előadását hallgathatták meg az érdeklődök.

2014.04.24. Részletek

Gyakornoki pozíció kommunikációs területre

Partnercégünk számára 2 fő munkatársat keresünk gyakornoki pozícióra.

2014.04.23. Részletek

Bebizonyítom, hogy képes vagyok dolgozni!

A Neked munka, nekem álom program keretében értelmi sérültek, látássérültek és hallássérültek végezhetik egyetlen napig azt a munkát, amire a világon a legjobban vágynak.

2014.04.22. Részletek

Álláslehetőség megváltozott munkaképességű munkavállalók számára

Egyesületünk partnere számára megváltozott munkaképességű munkavállalót keresünk irodai asszisztens munkakörbe.

2014.04.01. Részletek

Álláslehetőség megváltozott munkaképességű munkavállalók számára

Egyesületünk partnere számára megváltozott munkaképességű munkavállalót keresünk PR-marketing munkakörbe.

2014.03.26. Részletek

Újabb nyertes pályázatot valósíthat meg Egyesületünk!

A Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerület 2. pályázati körére beérkezett pályázatok elbírálása február 27-én megtörtént. A döntés alapján Egyesületünk 1 319 960 Ft támogatásban részesült.

2014.03.03. Részletek

Gyakornoki pozíció szoftverfejlesztési területre

Partnercégünk számára munkatársat keresünk gyakornoki pozícióba (szoftverfejlesztési területre).

2014.02.13. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.02.10. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.02.04. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

2014.02.03. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében motivációs klubfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.01.20. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8. A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében beilleszkedési tanácsadással kapcsolatos csoportfoglalkozást tart, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2014.01.15. Részletek

Csoportfoglalkozás megváltozott munkaképességűeknek

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0056 azonosító számú projekt keretében álláskeresési technikákkal kapcsolatos csoportfoglalkozást tart melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

2014.01.13. Részletek

Megjelent az Egyesületünk téli digitális kiadványa

Megjelent az Egyesületünk téli digitális kiadványa, amelyben beszámolunk az elmúlt egy év eseményeiről. Megszólalnak az osztályfőnökök, és elmondják véleményüket a rendhagyó osztályfőnöki órákkal kapcsolatosan. Diákmunka lehetőséget ajánlunk az érdeklődő fiatalok számára

2013.12.31. Részletek

Megjelent az Egyesületünk őszi digitális kiadványa.

Megjelent az Egyesületünk őszi digitális kiadványa, melyben többek között hírt adunk TÁMOP-5.3.8.A3.-as pályázati projektünkkel kapcsolatosan, hasznos tanácsokat kaphatnak a külföldi munka iránt érdeklődők.

2013.09.01. Részletek

Nevet változtatott Debrecen egyik legjelentősebb HR-szolgáltatója.

2013.02.11. Részletek

Keress, számolj, gyarapíts!

Keress, számolj, gyarapíts! Pénzügyi tudatosság fejlesztését szolgáló képzési lehetőség középiskolás és egyetemi hallgatók számára!

2013.11.11. Részletek

Az egyesület új szolgáltató pontot hoz létre uniós támogatásból megváltozott munkaképességűek számára.

Egyesületünk a TÁMOP-5.3.8.A.3-12/1 azonosító számú pályázati kiírásra sikeres projekt javaslatot nyújtott be, melynek nyomán 56.979.352 forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt címe: „Új esély Hajdú-Biharban” - A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület új szolgáltató pontjának létrehozása.

2013.08.01. Részletek

Ingyenes képzési lehetőség Debrecenben - betanított szálláshelyi takarító munkára.

2013.07.31. Részletek

Ingyenes képzési lehetőség Debrecenben - betanított szálláshelyi vendégfogadó, programszervező munkára.

2013.07.31. Részletek

Ingyenes képzési lehetőség Debrecenben - betanított szálláshelyi vendéglátó munkára.

2013.07.31. Részletek

A Campus Fesztiválon jártunk.

Egyesületünk lehetőséget kapott, hogy a Campus Fesztiválon megjelenjen, és különböző játékos feladatokon keresztül bemutatkozzon.

2013.07.18. Részletek

Munkatársat keresünk TÁMOP-5.3.8.A3-12/1 pályázati projekt megvalósításához foglalkoztatási tanácsadói pozíciókba 2013. augusztus 1.-ei kezdéssel.

2013.07.17. Részletek

Gyakornoki program értékelő konferencia

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület (MPME) szerdán tartotta meg a Debreceni Egyetem emberi erőforrás tanácsadó szakával közös gyakornoki programja első teljes évadának értékelő konferenciáját.

2013.06.26. Részletek

Minden kedden fogadóóra!

Egyesületünk minden héten, kedden délután 14:00-16:00-ig fogadóórát tart a Batthyány utca 12. szám alatti irodájában.

2013.06.17. Részletek

A Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskolában újabb sikeres rendhagyó osztályfőnöki órát tartottunk.

2013.05.22. Részletek

Megjelent az Egyesületünk Tavaszi digitális kiadványa.

Megjelent az Egyesületünk Tavaszi digitális kiadványa, amelyben hírt adunk többek között a beadott pályázatainkról, programjaink alakulásáról.

2013.04.21. Részletek

Újabb sikeres rendhagyó osztályfőnöki órát tudhat maga mögött Egyesületünk.

2013.04.16. Részletek

Egyesületünk önkéntese 2 alkalommal rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a debreceni Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskolában.

2013.04.08. Részletek

A Vekeri Fesztiválon jártunk

Egyesületünk lehetőséget kapott, hogy a Vekeri Fesztiválon megjelenjen, és különböző játékos feladatokon keresztül bemutatkozzon.

2013.06.20. Részletek

Egyesületünk önkéntese rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a miskolci Lévay József Református Gimnáziumban.

2013.03.28. Részletek

Megjelent az Egyesületünk első digitális kiadványa.

Útjára indult az Egyesület digitális kiadványa, az Infó-Mánia, amely a jövőben negyedévente jelenik meg.

2012.12.18. Részletek

Egyesületi honlapunk megújult!

2012.12.05. Részletek

Eszterházy Károly Főiskola (Eger) nyílt napján a HSA Kft. támogatásával az Egyesületünk is részt vett.

2012.12.08. Részletek

Eszterházy Károly Főiskolán (Eger) önkénteseket toboroztunk.

2012.11.17. Részletek

Állásbörze megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők számára

Hírlevél feliratkozás

A regisztrációval a MPME Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom.

Feliratkozás

Kiemelt támogatóink:

KH. jelentések >>
Új széchenyi terv Magyarország megújul Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Erőforrás Minisztérium Nemezti Család- és Szociálpolitikai Intézet
Svájci hozzájárulás
Európai Unió Európai Struktúrális és Beruházási Alapok