A funkció használatához kérem engedélyezze a sütiket!

Fiatalok

Rendhagyó osztályfőnöki óra

2011-ben indítottuk el rendhagyó osztályfőnöki óra programunkat, melynek keretében középiskolai végzős tanulóknak, – emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos egyetemi hallgatók közreműködésével – álláskeresési technikák ismereteket oktatunk. A programelem célja, hogy a résztvevők számára segítséget nyújtsunk az álláskeresés legfontosabb lépései, technikái, és természetesen a buktatóit illetően is.  A projekt indításának, illetőleg folytatásának szükségességét még inkább erősítette az a hipotézisünk, miszerint, az álláskeresés napjainkban igenis nagy kihívást jelent, akár pályakezdőként, akár munkanélküliként, akár egyszerű állásváltoztatóként kezd hozzá valaki. Annak érdekében, hogy mielőbb nagyon jó eredményeket tudjanak a végzős diákok elérni, a legfontosabb szabályok tekintetében képbe kell kerülniük.

Szilárd meggyőződésünk, hogy a középiskolások tanulmányaik alatt bár egyre többet hallanak az ország munkanélküliségi helyzetéről, ugyanakkor az elhelyezkedést segítő ismeretek tekintetében nem kellőképpen felkészültek. Sokuk még sosem látott egy jól felépített önéletrajzot, nem vett részt interjú szituációban, vélhetőleg nem is tudja, hogyan kell a számára megfelelő álláshirdetést megtalálni. Számtalan szervezet hirdeti honlapján a lehetőséget, hogy álláskeresési technikákat oktat, segítséget nyújt önéletrajzírásban, tapasztalatunk szerint azonban ezeket leginkább saját székhelyükön nyújtják, így bizonyos iskolák és azok diákjai számára kevésbé elérhetőek.

A rendhagyó osztályfőnöki óra programunkkal olyan komplex szolgáltatást kívánunk nyújtani, amely e problémára is gyógyír lehet, mégpedig úgy, hogy a sikeres munkahelykereséshez megfelelő információkkal látja el a benne részvevőket és mindez által hatékonyan képes hozzájárulni elhelyezkedésük esélyeinek növeléséhez. A projekt továbbá nagymértékben segíti azt is, hogy a középiskolában tanulók minél szélesebb körben rendelkezzenek álláskereséssel kapcsolatos ismeretekkel, magabiztosabban keressenek, és sikeresebben találjanak munkát.

Elvégre az Egyesület szívügyének tekinti, hogy minél több középiskolás úgy lépjen ki az iskola falai közül, hogy tisztában van mindazon ismeretekkel, amelyek többek között segítségül szolgálnak a saját önéletrajzuk megírásához, csakúgy, mint az állásinterjún elvárt etikai normák betartásához is.

Hírlevél feliratkozás

A regisztrációval a MPME Kft. adatvédelmi szabályzatát elfogadom.

Feliratkozás

Kiemelt támogatóink:

KH. jelentések >>
Új széchenyi terv Magyarország megújul Nemzeti Együttműködési Alap Nemezeti Erőforrás Minisztérium Nemezti Család- és Szociálpolitikai Intézet
Svájci hozzájárulás
Európai Unió Európai Struktúrális és Beruházási Alapok