Duo Day – Neked Munka, Nekem Álom!

 

A program 2008-ban Írországból indult „Job Shadow” néven. Az ötletet először 2010-ben Belgium, majd 2015-ben Franciaország vette át Duo Day címen. Magyarországra a Salva Vita Alapítvány adaptálta 2015-ben „Neked munka, Nekem álom” néven. A program célja, hogy a kiválasztott, fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyeket – az általuk megálmodott munkakörben – nyílt napra visszük az együttműködő munkáltatóhoz, ahol egy munkahelyi mentor nem csak bemutatja az adott céget és annak tevékenységet, hanem lehetőséget kap arra is ügyfelünk, hogy egy napra kipróbálja magát az adott munkakörben. 

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2017. óta valósítja meg a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élők munkaálmát Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas és Veszprém megyében. Az elmúlt három év alatt közel száz munkaadó bevonása mellett több, mint 180 fő munkaálmát valósítottuk meg. A program során mindent megteszünk a változatos munkaálmok eléréséért, így programrésztvevőink már kipróbálhatták magukat többek között mezőgazdasági repülőgéppilóta, rendőr, tűzoltó, színész, bemondó, csillagász, kézilabda játékos, mentős, állat terapeuta, szakács, programozó, vagy éppen rádiós műsorvezetőként.

Egyesületünk munkatársai – a munkahelyi mentor mellett – végig kísérik a projektrésztvevő napját, így tehát szakemberek biztosítják az álomnapok zavartalanságát. Nagy örömünkre szolgál, hogy több esetben is sikerült tartós kapcsolatot kialakítani a munkaadó és a programrésztvevő között, akik a programot követően is tartják a kapcsolatot.

Bízunk benne, hogy a személyes találkozók évről-évre segítenek lebontani a falakat a fogyatékkal élők és a nem fogyatékos emberek között.

 
Duo Day – Neked Munka, Nekem Álom