A Neked MUNKA, Nekem Álom! programot a Salva Vita Alapítvány 2015 óta valósítja meg hazánkban, 2017-től már az ország valamennyi megyéjében és a Fővárosban is, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

2018-ban negyedik alkalommal került megrendezésre ez a különleges nap, ahol a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek a számukra sokszor elérhetetlennek tűnő – álom munkahelyen – követhették végig a napi tevékenységeket egy személyre szabott program keretében.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület 2018-ban öt megyében (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas és Veszprém megyében) működött közre az álmok valóra váltásában konzorciumi partnerként, összesen 50 álmot valósított meg az Egyesületünk az öt megyében.

Az országos program keretében a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek 2018. tavaszán fél napot tölthettek el egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, úgy, hogy egy konkrét munkatárs napját követték nyomon. A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos, vagy megváltozott munkaképességű emberek igényei, ötletei alapján választottuk ki, így garantálva, hogy mindenki tényleg olyan helyen próbálhassa ki magát, ami őt érdekelte. A résztvevő munkáltatóknál egy „belső mentor” volt a házigazdája az érkező látogatónak. A találkozás során nem hagytuk egyedül a résztvevőket, akiket felkészített kísérők kalauzoltak a munkahelyekre, és támogaták a helyszínen a folyamatot.

Az idén is sláger volt: Rendőrség, Tűzoltóság, Katonaság

Az idei álmok: régész, cukrász, vasútiránytó, logisztikus, labdarúgó, kézilabdázó, óvónő, dietetikus, kovács, családsegítő, szállodavezető, lovardai munkás, állatotthoni dolgozó, kertész, masszőr, hajó jegyszedő, dajka, számítógépszerelő, biztonsági őr, csomagoló, zsoké, számítógép programozó, szakács, operatőr, bicikliszerelő, virágkötészet, bőrdíszműves, eladó, jelnyelvi tolmács, mozi gépész, zenész, pszichológiai tanácsadó, csillagász, divattervező, mentős, áru feltöltő, kiállításszervező és vezető.

A pályázat kódszáma: FOGLALKOZTATÁS2017/B/

DUO DAY – Neked MUNKA, nekem ÁLOM