Egyesületünk részt vett Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP ) 1.1.1.  2016. szeptember 13.-án megrendezett és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 7.1.3. szeptember 20-án megrendezett nyitórendezvényén.

A Projektek elsődleges célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci integrációjának és foglalkoztatásának elősegítése továbbá a képzettségi szintjének növelése foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások nyújtásával és munkaerő-piaci aktív eszközök alkalmazásával. A Projektek továbbá célul tűzték ki a munkaadók szemléletének formálását a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása érdekében.

Az EFOP 1.1.1-15 projekt az ország hátrányosabb helyzetű régióiban valósul meg, valamennyi megyében legalább két erre a célra kialakított irodában fogadják a programban résztvevő ügyfeleket. Országosan 41 iroda került kialakításra. A VEKOP 7. 1.3.-15 projekt azonos feltételrendszerrel a Közép-Magyarország régióban valósul meg, 8 helyszínen került kialakításra iroda Budapesten és Pest megyében.

A program keretében, széleskörű, egyénre szabott komplex foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások és mentori szolgáltatás igénybevételére van lehetőség. A Projektben foglalkoztatott munkatársak és a külső szolgáltatást biztosító szervezetek az ügyfelek programban történő belépésétől, a teljes fejlesztési folyamat során, a projekt legvégéig az ügyfelek rendelkezésére állnak.

Megváltozott munkaképességű emberek támogatása