Pályakezdőknek

Egyesületünk alapcélként tűzte ki, hogy segítséget nyújt a munkaerő-piacról kiszoruló, hátrányos helyzetű rétegek számára, többek között a pályakezdő fiataloknak is. Az elmúlt években több programunk is elindult, melyek mindegyike a fiatalok elhelyezkedését hivatott megkönnyíteni, a profi álláskereséshez támogatást nyújtani.

A fiatalok harmada komolyan aggódik a pályakezdés nehézségei miatt, negyedük pedig bizonytalan abban, hogy talál-e a személyiségéhez, elképzeléseihez passzoló, jól fizető első munkahelyet. Nem ritka, hogy kapunyitási pánik alakul ki azoknál, akik még nem dolgoztak, pedig van akár több végzettségük is. A kapunyitási pánik főleg abból adódik, hogy a fiatalok nem ismerik a munkáltatók elvárásait és elbizonytalanodnak abban, hogy a képesítésük megfelelő lesz-e ahhoz, hogy elhelyezkedjenek. Az is felmerülhet kérdésként, hogy vajon jó szakot, szakmát választottak-e, elegendő tudással rendelkeznek-e ahhoz, hogy megéljenek, családot alapítsanak.

Nagymértékben csökkenthető az álláskereséstől való félelem, ha a fiataloknak sikerül megtalálniuk az érdeklődési körüknek és képességeiknek megfelelő tevékenységi területet. A pályakezdőknek kínál szolgáltatásaink között szerepel többek között a pályatanácsadás, amely segít beazonosítani a személyiséghez illő szakmákat, egyszerre növeli az önismeretet és a pályaismeretet, sőt, összekapcsolja a kettőt: visszajelez arról, melyik foglalkozás és munkakör felé érdemes elsősorban orientálódni.

Hogyha megvannak az irányok, akkor az álláskeresési tanácsadás segítségével megkezdhető a munkára való felkészülés, azzal együtt, hogy milyen képességek elsajátítása szükséges ahhoz, hogy a nekünk való munkahelyre érkezzünk meg. A tanácsadással elsajátítható az a szemlélet, hogy érdemes a képességeinket átgondolva tudatosítani az erősségeinket és ezt közvetíteni a munkáltatók felé is. Önmagunk bemutatásának technikái nagyon hasznosak az önéletrajz-írásban és az állásinterjúkra való felkészülésben.

Tekintse meg programjainkat, és ha tanácsra, biztatásra, magas színvonalú szakmai segítségnyújtásra van szüksége, szívesen részt venne tevékenységeinkben, forduljon hozzánk bizalommal!”